Fontos információ a COVID-19 oltás utáni ellenanyag-tesztelésről

Kedves Pácienseink!

COVID-19 elleni védőoltás után felesleges antitest-tesztelést végeztetni, mivel nem ad információt a vakcina hatékonyságáról, csak arról, hogy a vizsgált személy átesett-e a fertőzésen, vagy sem. Az alábbiakban mellékelem az Amerikai Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának (ami az ottani Országos Tisztifőorvosi Hivatal) a hivatalos állásfoglalását:

“Az antitestek vizsgálata jelenleg nem ajánlott a COVID-19 elleni immunitás felmérése érdekében a COVID-19 oltást követően, illetve nem oltott személy vakcinálásának szükségességének felmérése. Mivel a vakcinák antitesteket indukálnak specifikus vírusfehérje-célpontok ellen, az oltás utáni szerológiai teszt eredményei negatívak lesznek azoknál a személyeknél, akiknek anamnézisében nem volt korábbi természetes fertőzés, ha az alkalmazott teszt nem teszi lehetővé az vakcina által indukált antitestek kimutatását.”

Tisztelettel.

Dr. Kósa Tünde

Dr. Bedő Csaba

Belépés
További információk

Kedves Pácienseink!

Annak ellenére, hogy jelenleg nincs covid-járványhelyzet, mindannyiunk biztonsága érdekében továbbra is kérjük az alábbiak figyelembe vételét:

A jelenlegi fertőzésveszélyes helyzetben a legfontosabb, hogy csökkentsük az orvos beteg-találkozásokat. Ezt a célt szolgálják a korábban meghozott intézkedések is: a közgyógyellátásra való jogosultság a veszélyhelyzet időtartama alatt, majd annak megszűntét követő 90 napig fennmarad; a keresőképtelenségről szóló igazolásokat sem kell 2 hetenként kiállítani; bárki kiválthatja hozzátartozója, ismerőse gyógyszereit, a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereit elektronikus vényen lehet rendelni; az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig. Azt kérjük, hogy minden idős ember a saját érdekében minimalizálja a személyes találkozásokat.

Ennek értelmében továbbra is megkérünk mindenkit kerülje a rendelőkben a személyes megjelenést, recept írását kérjük telefonon kérje.
Lázas beteg ne jöjjön a rendelőbe, kérjük minden alkalommal telefonon hívják a rendelőket! Csak előzetes egyeztetés alapján elkülönítve fogadunk bármilyen fertőző beteget!
Megértésüket köszönjük, kérjük fogjunk össze mindannyian!

Csatoltan találják az EMMI által a lakosság részére készített tájékoztató anyagokat a COVID-19 járványügyi helyzettel kapcsolatban

Tisztelettel.
Dr. Kósa Tünde
Dr. Bedő Csaba

Dr. Kósa Tünde szemészeti magánrendelése a Praxis Házban.
Teljeskörű szemészeti kivizsgálás.
Bejelentkezés telefonon: +36 20 619 0811